Na koji način funkcioniše EnerLogic folija?

Zaštitni sloj EnerLogic folije Low-E, odbija sunčevu energiju, kao i drugu vrstu ,,zračeće‚‚ energije, zbog čega je efikasna tokom cele godine.

 

Nakon montiranja na staklenu konstrukciju /sa unutrašnje strane/ i to od strane stručno osposobljenog lica, mikro-tanak, ultra-jak sloj Low-E na EnerLogic foliji, može staklenoj površini da obezbedi povećanje efikasnosti u izolaciji čak do 92% na godišnjem nivou.
Sunčeva svetlost dopire u prostoriju, ali se u značajnoj meri umanjuje prodiranje štetnih UV zraka, neprijatne toplote i zaslepljujuće svetlosti.

 

Kako da se uporedi EnerLogic folija sa drugim folijama?
EnerLogic folija poseduje nedostižna svojstva u sferi izolacije, zahvaljujući zaštićenoj-patentiranoj i unikatnoj proizvodnoj tehnologiji.

 

Folije koje se koriste u cilju uštede energije, trenutno možemo svrstati u četiri različite grupe:

  • Neutralne, toplotno-, svetlosno-zaštitne folije (emisioni faktor: oko 0,7-0,9 )
  • Reflektujuće, toplotno-, svetlosno-zaštitne folije (emisioni faktor: oko 0,6-0,7 )
  • Tradicionalne Low-E folije (emisioni faktor: oko 0,3-0,4 )
  • EnerLogic Low-E folije nove generacije (emisioni faktor: 0,07 )

 

Povećanjem izolacione sposobnosti prozora, tokom cele godine možemo da štedimo energiju. Ako uporedimo najsavremenije tehnološke karakteristike EnerLogic folija sa tradicionalnom tehnologijom drugih, razlika je više nego očigledna.(*)

Na koji način funkcioniše EnerLogic folija?

 

* Prosečno povećanje izolacione efikasnosti na godišnjem nivou izražene u procentima, na staklenoj konstrukciji od 6 mm, upoređeno sa karakteristikama iste staklene konstrukcije na koju je montirana EnerLogic folija i na koju nije montirana. Proizvod: LEP35 SR CDF

 

Kvalitetne reflektujuće folije tokom letnjih meseci efikasno zaustavljaju prodiranje toplote, ali se ušteda energije tokom cele godine može ostvariti samo ako se uspešno spreči gubitak toplote u zimskim mesecima. U slučaju smanjenja gubitka toplote, merni broj emisionog faktora je veoma važan kod folija.Što je ova broj manji, utoliko su folije efikasnije. Emisioni faktor ukazuje na činjenicu, koliko energije zrači-prodire nazad u unutrašnjost prostorije.U slučaju normalnih toplotno-svetlosno zaštitnih folija, ova vrednost je oko 0,7 - što znači odbijanje od 30%. Kod tradicionalnih Low-E folija, ova vrednost je između 0,35-0,4 - što znači odbijanje u 60-65%. U slučaju LLumar EnerLogic folija, emisioni faktor je 0,07, što znači odbijanje od 93%.

 

U priloženoj tabeli su prikazane razne vrednosti emisionog faktora koje poseduju pojedine folije. Raznovrsne boje nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da se najviše toplote gubi kod stakla bez folije (1. emisioni faktor: 0,84), a sličan gubitak toplote je prisutan i korišćenjem normalnih toplotno-svetlosno zaštitnih folija (2. emisioni faktor:0,67). Tradicionalna Low-E folija (3. emisioni faktor: 0,36) je već efikasnija, a daleko najefikasnija je EnerLogic folija (4. emisioni faktor: 0,07).

LLumar szigetelő fólia hőfénykép 1

Na slikama je svaka folija montirana na obično /jednostruko/ staklo čija je debljina 5 mm. Prikazane vrednosti, pokazuju temperaturu površine stakla. Što je prikazana vrednost niža, znači da manje toplote prodire kroz staklo. Na donjoj slici je očigledno: da je temperatura dvostrukog 4/16/4 termo sistema stakla 0,6 Cº, a pored , na običnom – jednostrukom staklu na koje je montirana EnerLogic folija, temperatura je 0.9 Cº, znači da je efikasnost dva sistema gotovo identična!

LLumar szigetelő fólia hőfénykép 2

 

U dole prikazanom videu je jasno vidljivo da je u slučaju tradicionalne toplotno-svetlosno zaštitne folije odraz slike svetlo-plav, što ukazuje na veoma nizak stepen odbijanja toplote. U slučaju EnerLogic folije, toplota osobe se odbija više od 95%, tako se preko kamere osetljive na toplotu vidi odraz slike, koji je skoro iste boje kao termička slika osobe.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Nedvosmislene prednosti, pouzdan izbor: LLumar EnerLogic folija za izolaciju

 

Upoznajte način, kako da uštedite energiju pomoću EnerLogic folija